runstenar unor Uppland Sörmland Närke Västmanland Småland Ingvar Sigurd futark Frösön  Staffan Blixt
Här är jag!Jag skriver en artikel då och då, och skulle du som läser detta vilja ha något skrivet om runstenar (men även annat) i något sammanhang är det bara att mejla en rad eller två!

Jag ställer gärna upp på runexkursioner för den som önskar!
Dessutom  hugger jag en runsten - billigt - till den som är intresserad!

Mitt intresse för vikingatiden i allmänhet och runstenar i synnerhet har jag med mig sedan barnsben, och jag var inte särskilt gammal när jag lärde mig normalrunorna. Jag har bott i Örebrotrakten i hela mitt liv, men min mor bodde länge i Strängnäs, och det var nog i samband med besöken kring domkyrkan där som jag först blev fascinerad av runstenar, och framför allt då de Ingvarstenar som sitter inmurade i domkyrkoväggen. Vid ett flertal tillfällen har jag rest på kortare runexkursioner, själv eller i sällskap med andra, och just Ingvarstenarna har alltid fungerat som en magnet för mig.

Jag läser mycket, och de senaste åren har det av någon anledning blivit ganska mycket av historisk facklitteratur. Tonvikten i mitt läsande ligger på vendeltid fram till landskapslagarna ungefär, och mitt största intresse är Sveariket innan det blev något egentligt rike. Det är här runorna plötsligt kommer in i bilden igen, eftersom stenarna är det enda egentliga skriftmaterial vi har från den här tiden. Även ortnamns- och språkhistoria ligger mig varmt om hjärtat.

Jag har läst runologi på universitetet i Örebro för Per-Axel Wiktorsson, och det var då tanken om denna runsida föddes. Per-Axel är och kommer alltid att vara den stora idolen vad gäller runor!
Kom gärna med synpunkter!