runstenar runor Uppland Sörmland Närke Västmanland Småland Ingvar Sigurd futark Frösön  Staffan BlixtÄldre loggar:
2007. 2008. 2009.


21 aug
Något så ovanligt som en sten från landskapet Östergötland har nu kommit ut på sidan: Ög 183 i Kärrsjö. Jag ska försöka lägga ut några ströstenar från alla landskap inom den närmaste tiden, även om det inte finns kartor till alla trakter än. Hellre ett par stenar än inga alls är parollen i nuläget! Tack Anders Lavas för bistånd med både bilder och i viss mån även källor.
25 jul
Nu har jag förresten målat min sten som står utanfär vårt hus i Frövi. Självklart måste jag ha med en bild på den då!
24 jul
Som kompensation för att jag har tagit ledigt från den här sidans uppdateringsarbete kommer här tre stenar på en gång: Sö 143, Sö 149 och Sö 152. Alla står uppställda utanför Runtuna kyrka.
3 jun
Det verkar snarare gå en månad mellan mina utlagda stenar än ambitionen en vecka. Hur som helst kan man nu titta på en runristad häll i Nyköpingstrakten: Sö 144 i Broby.
3 maj
En rusnten vid Viks slott i Uppland finns nu att begrunda: U 851. Nu är härliga tider, för nu är det runutflyktstider! Mer stenar kommer ...
5 apr
Jaha, då har det hänt som inte fick hända: en hel månad utan att jag har lagt ut någon runsten! Men det har varit en mycket intensiv mars månad med en musikteaterproduktion som har tagit i princip all min tid i anspråk. Septem hette årets föreställning, och det blev en mycket lyckad tillställning som vi hoppas ska leda vidare mot större mål. Nåväl, nu kan man studera Sö 137 vid Aspa bro i alla fall. Ska bättra mig med tätare nyheter på den här sidan. Lovar inte, men ska fösöka.
11 feb
Eftersom det blev ett glapp på flera dagar nu iegn, så får jag väl kompensera det med två runstenar även denna gång. Det är de båda stenarna Sö 139 och Sö 140 vid Korpbron i närheten av Runtuna som nu ligger ute.
23 jan
Då fläskar jag till med hela två runstenar på en och samma gång! Det rör sig om två stenar som är ristade av Balle och som båda står på Selaön utanför Stallarholmen: Sö 209 i Fröberga och Sö 214 i Årby.
19 jan
Det finns många fina runstenar i trakten runt Skokloster slott, och det är ett område som jag hoppas kunna fylla på med runstenar till denna sida under året som kommer. En är den i Viksjö, U 676.
9 jan
Då är det dags för årets första runsten att komma ut på min sida, och det får bli stenen i Skarpåker, Sö 154, som idag står vid Lindö i närheten av Lids och Runtunas kyrkor. Det är en mycket intressant och ovanlig inskrift med både stavlösa runor och ett kryptiskt slut. Nyårslöftet är som vanligt att försöka komma ut med lite fler stenar med lite tätare mellanrum ...
10 feb 07
Den nya runsidan www.svenskarunstenar.net är härmed invigd!
Kom gärna med synpunkter!